Ето и цялото изявление: Посолството на Украйна поздравява всички български приятели

...
Ето и цялото изявление: Посолството на Украйна поздравява всички български приятели
Коментари Харесай

Посолството на Украйна: Да живее България! Да живее украинско-бъл...

Ето и цялото изказване:

 

" Посолството на Украйна поздравява всички български другари във връзка националния празник - Деня на Освобождението на България!

Почитайки бойците освободители от 1877-1878 година, ние си спомняме за подвига на българи, украинци и доста други нации, дали живота си за свободата на България, както и за напъните на тези украинци, които са се борили в тила и са събирали помощи за другарска България.

Днес, в изискванията на битката на украинците против терористичната страна, народът на България оказва неоценима всестранна поддръжка на Украйна, която ценим извънредно високо.

От сърце желаем на България и на българския народ мир, разцвет, естетика и благоденствие.

Да живее България! Да живее украинско-българското другарство! ".

 



 

В X заместник-министърът на външните работи на Украйна Евген Перебийнис също ни поздрави. " Искрено приветствам приятелския народ на България с Деня на Освобождението на България. Благодаря за солидарността с Украйна, мощната поддръжка и практическата помощ. Работим за по-нататъшно интензивно развиване на двустранните отношени ".

Министерство на външните работи на Украйна пък написа:

 

" Поздравления за Министерството на външните работи на България и приятелския народ на България във връзка Деня на Освобождението на страната. Ние високо ценим вашата непоколебима поддръжка и помощ! Очакваме по-нататъшното подсилване на нашия взаимноизгоден двустранен разговор и съдействие ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР